![]() |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
|
|||||||||||
|
KENIJSKI BIGOS W KRAKOWIE
Zapraszamy na pokaz zatytułowany "bigos po kenijsku", który odbędzie się w Krakowie w dniu 30 marca. Dla zainteresowanych pojawi się kramik z wyrobami skórzanymi produkowanymi w warsztatach Marleen Cafts. Będą także nowe produkty, jeszcze ciepłe, nagrzane kenijskim słońcem, przywiezione kilka dni temu z Nyahururu. Co ma jednak Kenia do bigosu? Oto jak organizatorka - pani Bogumiła Jarecka - pięknie porównała Kenię do wspomnianej potrawy: "Kapusta jest kwaśna i takie też wydało mi się życie w Kenii. Przynajmniej na początku. Bigos im dłużej leży, tym lepiej smakuje. Teraz patrzę na Afrykę nieco inaczej. Wtedy smakowałam jej na świeżo, wyczuwałam każdy składnik osobno. Hm… bigos odgrzewany jest najlepszy. Trzeba tam wrócić i najlepiej na dłużej, jeszcze raz jej posmakować. Już jako całości. Idę zatem do pokoju, siadam przy komputerze i rezerwuję bilet." |
||||||||||
![]() |
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() |